Logo for MeetingHorsens
Velux flag på blå himmel ved Østbirk ved Horsens

Hold dit møde med et interessant kig ind til industriens fortid og fremtid

Photo: Velux

Hold dit næste møde eller konference i Horsens og kom med om bag murene til en af byens hæderkronede industrivirksomheder. Her kan du og dine mødedeltagere følge et stykke spændende dansk industrihistorie om overgangen fra håndværk til industriel produktion.

Der er langt fra de tidligere lange, manuelle produktionslinjer til de moderne produktionsanlæg, danske industri- og produktionsvirksomheder opererer med i dag.

Og ind imellem det hele gemmer sig en spændende fortælling om industriens historie og udvikling, som i dag er et bærende element om det velfærdssamfund, vores bedsteforældre og oldeforældre lagde grundstenene til.

Kvinder besøger Velux Collection i Østbirk

Photo:Kim Vendt/VELUX

Velux producerer deres berømte ovenlysvinduer på fabrikken i Østbirk ved Horsens, hvor du også kan opleve spændende udstillinger i besøgscenteret.

Industrimuseet i Horsens

Photo:Jesper Rais

På Industrimuseet i Horsens kan I lære mere om industriens historie og betydning for vores samfund i dag.

Kombiner dit møde med inspirerende industrihistorie 

I Horsens kan du samle fortid og fremtid med et besøg på Industrimuseet og på en af byens mest fremtrædende industrivirksomheder, VELUX i deres spændende besøgscenter VELUX Collection.

Prøv fx konferencecenteret på Hotel Pejsegården, og kombiner dit møde med et spændende besøg hos en af områdets hæderkronede produktionsvirksomheder VELUX i Østbirk og en historisk oplevelse på Industrimuseet i Horsens.

Masser af udsyn mod fortid og fremtid med Velux 

I mere end 75 år har VELUX Gruppens målsætning været at bringe dagslys og frisk luft ind i menneskers liv og at skabe lyse, sunde og energieffektive boliger og bygninger, hvor man kan leve, arbejde, lære og lege.

Det første VELUX ovenlysvindue bliver udviklet i 1942 og leveres til et skolebyggeri.

Her giver ovenlysvinduerne mulighed for at indrette undervisningslokaler i tagetagen – med adgang til lys og luft. Idéen om at udnytte kvadratmeterne under det skrå tag er også oplagt i boligsammenhæng, hvor der især efter 2. Verdenskrig er mangel på boliger.

I besøgscentret Velux Collection kan man bl.a. opleve udstillingen ”Bringing light to life”, hvor du får historien om VELUX Gruppen i dag, og du kan gå på opdagelse i nogle af de nyeste produkter.

Du kan også tage på ”Rejsen gennem tiden” hvor du oplever, hvordan VELUX ovenlysvinduet har bidraget til forme livet og udvikle boligkomforten under det skrå tag. Tidsrejsen starter i det mørke loftsrum fra 1920’erne og slutter i en penthouse-lejlighed fra 2016.

Kom tæt på historien i VELUX Collection.

Nyt innovationscenter kigger ind i fremtiden

I 2020 påbegyndte VELUX opførelsen af et nyt innovationscenter i Østbirk ved Horsens, der skal være arbejdsplads for op mod 500 ingeniører, og som skal sikre, at VELUX også i fremtiden producerer verdens mest innovative ovenlysvindue.

Stærk kobling til vores industrihistorie på Industrimuseet

På Industrimuseet kan I høre den dramatiske historie om, hvordan Danmark blev moderne, og ny teknologi forandrede verden for altid.

Her trækkes tydelige tråde fra fortiden til nutiden, og I vil få den helt rigtige rammesætning for fortællingen om den produktion og fremstilling, der stadig den dag i dag er en afgørende drivkraft ind i hele vores fælles velfærdssamfund og -udvikling.

Et møde med meget mere end pæne powerpoints

Krydr din mødeagenda med et inspirerende og fagligt relevant indblik i industriens fortid og fremtid i Horsens.

Kontakt

Hos Meeting Horsens er vi behjælpelige med den indledende kontakt til de valgte lokationer og virksomheder i mødepakken. Herefter koordinerer og indgår mødearrangører aftaler med de relevante parter på egen hånd.

Trine Have, projektleder i Turistsamarbejdet Kystlandet
Projektleder i Destination Kystlandet

Project Manager

trine@kystlandet.com

#kystlandet: