Air photo of Endelave island in 2020/2021

Projekt Verdens Mindste Krydstogt

Photo: Destination Coastal Land

Verdens Mindste Krydstogt er et udviklingsprojekt, der skal ende i et færdigt ”All Inclusive”-krydstogtkoncept, der inddrager øerne Endelave, Tunø og Samsø.

Den overordnede ramme

Turisterne bliver hentet i Hou i specialdesignede RIB både (kapacitet 12 pax) – og bliver herefter fragtet fra ø til ø – med én overnatning på hvert sted. Selve sejladsen indebærer stop undervejs og formidling inden for natur, kultur og historie, der binder geografien sammen. Det kan f.eks. handle om blodige vikingeslag ved Aarhus’ sydkyst, øernes specifikke historier eller bugtens dybe render og store hvaler. 

På hver af øerne modtages turisterne af den lokale vært, hvor de skal tilbringe natten. På øen er alle måltider inkluderet – ligesom en tur rundt med øens guide er med i prisen. Der er naturligvis også indlejret fritid, så turisterne selv kan begive sig på eventyr. På alle øer skal lokalt producerede varer introduceres – og flere af dem bruges i måltiderne.

Turen ender på Samsø, hvor sidste sejlads er med Samsøfærgen retur til Hou. Det giver mulighed for at forlænge turen med ekstra døgn på Samsø, idet øen er større end de to andre og derved har et bredere udbud af oplevelser, der kan være svært at nå på én dag.

Aktiviteter og output

  • Analyse og rammeforståelse
  • Åbne workshops, prøveture og nye produkter hos lokale aktører
  • Content, der stilles til rådighed for en lang række lokale og nationale aktører – med bredere formål end bare projektet
  • Konceptpræcisering
  • Kvalificerede data om projektets effekter – før- og eftermåling

Forventede effekter

  • En større tilstrømning af turister til øerne – gennem en generelt øget kendskabsgrad
  • Udvikling af turismeerhvervet og større turismeomsætning på øerne
  • Branding af øerne, Odder, Horsens og Samsø kommuner, Østjylland og hele Danmark

Projektpartnere

Se mere her

Projektet er støttet af:

Logo Dansk Erhvervsfremme

 

For mere information

Helle Berthold Rosenberg, Direktør for Turistsamarbejdet Kystlandet
Direktør for Destination Kystlandet

Director

helle@kystlandet.com